U bent hier: Start » Betalen via internet
  

Betalen via internet


Algemeen
Het betalen via internet is handig, snel en veilig, een veilige internetverbinding is wel vereist. We leggen u uit waar u op moet letten voordat u creditkaartgegevens invuld op een internetpagina. Tevens krijgt u een overzicht van verschillende internet betaalmogelijkheden.
 
Veiligheid
Voordat u uw creditkaartgegevens invuld op een internetpagina dient u altijd eerst te controleren of deze internetpagina extra beleiligd is. U kunt dit zien aan het adres van de internetpagina. Een normale internetadres begint met http:// en een beveiligde internetpagina met https://. Niet alleen het internetadres moet beginnen met https:// maar ook moet er een slotje te zien zijn op uw brouwser. Het slotje kan rechtsonder of recht naast het internetarder in de browser staan.
Als de internetpagina aan het bovenstaande voldoet worden u gegeven via een gecodeerde SSL verbinding verstuurd en kunnen de gegevens niet door derden gelezen worden,
 
Betaalmogelijkheden
 
Ideal
Met iDEAL kunt u aankopen afrekenen in de internetbankieromgeving van zijn eigen bank. Als internetbankierder bij ABN AMRO, Postbank, Rabobank, SNS Bank en Fortis Bank kunt u direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat deze zich daarvoor hoeft aan te melden.
 
Creditkaart
Als u in het bezit bent van een creditkaart, kunt u deze gebruiken voor het afrekenen van uw boeket. Controleer voordat u uw creditkaartgegevens invoerd eerst of de internetpagina beveiligd is.
 
PayPal
Via Paypal kunt u betalen met uw creditkaart of direct vanaf uw betaalrekening.
Nadat een gratis Paypal account heeft aangevraagd, kunt u betalen zonder uw financiële informatie door te geven bij uw aankoop op een webwinkel. Uw veiligheid wordt verder beschermd door de aankoopbescherming van PayPal en een toegewijde klantenservice.
 
E-Bill
U ontvangt een rekening per email, u betaald achteraf.
 
Factuur
Als u bloemen wilt afrekenen via een factuur moet u vaak rekening houden met een lange levertijd. Veel webshops versturen u bestelling pas als de factuur voldaan is. Voor het verzenden van een factuur wordt vaak wel een extra toeslag in tekening gebracht.
 
Eenmalige machtiging
U geeft uw bankgegevens op en gaat accoord met een eenmalige afschrijven van uw bankrekening.
 
Acceptgiro
Indien de webshop deze optie biedt en u in Nederland woond is betaling van uw bestelling via acceptgiro mogelijk. Hiervoor wordt vaak wel een extra toeslag in tekening gebracht.
 
Op rekening
Deze optie is vaak alleen mogelijk voor bedrijven. Na het registreren van het bedrijf en een controle van de shopeigenaar, kunt u tot een bepaald maximum bedrag bloemen bestellen.
 
Overboeking
Na het overboeken van het openstaande bedrag wordt uw bestellen verstuurd.
 
Geschenkenbon
Als de aanbieder van het product ook waardebonnen verkoopt, kan men ook vaak betalen met de unieke code die op de bon vermeld staat.